Konkurransereglement

Tour of Mjøsa består av en prolog Moelven trappeløp i verdens høyeste trehus (avlyst i 2020 pga. koronasituasjonen) og fire enkeltløp i henholdsvis Moelv og Gjøvik lørdag 22. august og Hamar og Lillehammer søndag 23. august.

 

For å fullføre Touren må man delta i de fire enkeltløpene.Det er mulig å stille i en eller flere av etappene som enkeltløp, men teller da ikke med i sammendraget. Prologen er frivillig, og teller heller ikke med i sammendraget. 

 

Sammenlagtresultatene beregnes ved å summere tidene på enkeltløpene.

 

Den frivillige prologen er fredag 21. august har start ved resepsjonen til Wood Hotel som ligger i Mjøstårnet i Brumunddal. Dette er verdens høyeste trehus med 18 etasjer og 394 trappetrinn.

En trenger altså ikke å delta i prologen for å delta i Tour of Mjøsa, men beste dame- og herreløper, samt beste ungdom U20, dame og herre får gleden av å starte Touren dagen etter med ledertrøyer. Ungdomstrøya deles ut til best under 20 år.

 

De tre første etappene i Moelv, Gjøvik og Hamar er kontrollmålte 5 km i idylliske omgivelser og lettløpte løyper. Siste etappe starter  ved Mjøsas bredd på Lillehammer og har målgang ved toppen av den olympiske hoppbakken Lysgårdsbakken. Her starter de beste dame- og beste herreløperne etter tre enkeltløp (Moelv, Gjøvik og Hamar) som en jaktstart.  De øvrige starter i puljer.
Først i mål har vunnet Tour of Mjøsa!

 

Startordninger

Prologen Moelven trappeløp har individuell startrekkefølge med 30 sekunders intervaller.

SMS om starttid og startnummer blir sendt ut arrangementsdagen og du er selv ansvarlig for å stille til start på tidspunktet du har blitt tildelt.

 

Moelv, Gjøvik og Hamar har fellesstart med inndeling i hvor grupper hvor du selv stiller deg i den gruppa som er gir passende tid for en 5 km. Tiden starter når du passerer startstreken. 

SMS med startnummer for hele karusellen sendes ut fredag og kan hentes foran hvert løp. Husk å være ute i god tid. Husk å ta vare på startnummeret under hele Touren - må ikke brettes da tidtakerbrikke ligger i startnummeret.

 

Motbakkeløpet på Lillehammer har jaktstart. 

Gutta starter kl 16:00 - de som er 10 minutter innenfor bestetid er med i jaktstarten, uavhengig av klasse. Bølgestart er fra kl 17:15 hvor alle direktepåmeldte også starter.

Jentene starter kl 16:30 - jaktstart for de innenfor 10 minutter etter beste kvinne uavhengig av klasse. Bølgestart kl 16:45 hvor alle direktepåmeldte også starter. 

Det vil bli en vurdering på starttidene. Grunnlaget for jaktstarten er sammenlagtliste etter 3 løp. 

 

Disse starter etter sammenlagtresultater etter tre løp uavhengig av klasse. 

SMS med starttid og rangering sendes ut så fort resultatene er klare på løpet på Hamar. Startnummer for hele Touren brukes, men de som er med i jaktstarten får et tilleggsnummer som skal klistres på startnummeret, dette for å marker nummer du starter i jaktstarten. 

 

Premieutdeling etter hvert løp- Se artikkel om premier

Etter målgang blir det premieutdeling, utdeling av uttrekningspremier og seremoni med ledertrøy. Sammenlagt premieutdelingen blir på Lillehammer.