Konkurransereglement

Tour of Mjøsa består av fire enkeltløp i vakre omgivelser i Mjøsbyene Hamar, Moelv, Gjøvik og Lillehammer.

 

For å fullføre Touren må man delta alle de fire enkeltløpene. Det er mulig å stille i en eller flere av etappene som enkeltløp, men teller da ikke med i sammendraget. 

 

Sammenlagtresultatene beregnes ved å summere tidene på enkeltløpene.

De tre første etappene i Hamar, Moelv og Gjøvik er kontrollmålte 5 km i idylliske omgivelser og lettløpte løyper. Siste etappe starter ved Mjøsas bredd på Lillehammer og har målgang ved toppen av den olympiske hoppbakken Lysgårdsbakken. Her starter de beste dame- og beste herreløperne etter tre enkeltløp (Hamar, Moelv og Gjøvik) som en jaktstart.  De øvrige starter i puljer.
Først i mål har vunnet Tour of Mjøsa!

Startordninger

Hamar, Moelv og Gjøvik har fellesstart med inndeling i hvor grupper hvor du selv stiller deg i den gruppa som er gir passende tid for en 5 km. Tiden starter når du passerer startstreken. 

SMS med startnummer for hele karusellen sendes ut fredag og kan hentes foran hvert løp. Husk å være ute i god tid. Husk å ta vare på startnummeret under hele Touren - må ikke brettes da tidtakerbrikke ligger i startnummeret.

 

Motbakkeløpet på Lillehammer har jaktstart. 

Gutta starter kl 13:00 - de som er 10 minutter innenfor bestetid er med i jaktstarten, uavhengig av klasse. Bølgestart er fra kl 14:15 hvor alle direktepåmeldte også starter.

Jentene starter kl 13:30 - jaktstart for de innenfor 10 minutter etter beste kvinne uavhengig av klasse. Bølgestart kl 13:45 hvor alle direktepåmeldte også starter. 

Det vil bli en vurdering på starttidene. Grunnlaget for jaktstarten er sammenlagtliste etter 3 løp. 

 

Disse starter etter sammenlagtresultater etter tre løp uavhengig av klasse. 

SMS med starttid og rangering sendes ut så fort resultatene er klare på løpet på Hamar. Startnummer for hele Touren brukes, men de som er med i jaktstarten får et tilleggsnummer som skal klistres på startnummeret, dette for å marker nummer du starter i jaktstarten. 

 

Premieutdeling etter hvert løp - Se under Deltakerinformasjon om Premiering

Etter målgang blir det premieutdeling, utdeling av uttrekningspremier og seremoni med ledertrøy. Sammenlagt premieutdelingen blir på Lillehammer.